Vajadus muutuste järele tõi ametisse Eesti rekordimehed

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske peatreener Martin Reim (esiplaanil) ning tema nüüdne abimees Andres Oper tahavad koondisesse rõõmu ja sära tagasi tuua.
Värske peatreener Martin Reim (esiplaanil) ning tema nüüdne abimees Andres Oper tahavad koondisesse rõõmu ja sära tagasi tuua. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondis kisendas pärast 0:5 kaotust Bosniale ja Hertsegoviinale muutuste järele ning nüüd on need ka ametlikult tehtud. Senine juhendaja Magnus Pehrsson enam Rootsist siiapoole Läänemerd ei sõida. Nüüd hakkab koondist tüürima Eesti rekordinternatsionaal Martin Reim, abitreenerina liitub tiimiga meie läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper. Nii tunnistati igalt poolt, et taas positiivse noodi leidmiseks oli selline muudatus vajalik.

Pärast eelmise nädala teisipäeval saadud kaotust hakkasid asjad kiiresti arenema. Reedel kontakteeruti nii Pehrssoni kui ka Reimiga. Esimesega lepiti kokku teisipäevaks koosolek Ateenas (Ateenas oli UEFA kongress, kus valiti uueks presidendiks sloveen Aleksander Čeferin) ja teisele anti mõista, et kolmapäeval tuleb avalikkuse ette astuda Eesti koondise uue peatreenerina. Kui rootslase sõnul aimas ta eesootavat muutust Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku kõne ja koosoleku kokkuleppimise järel, siis lõplik otsus vormistati sel nädalal.

Pehrsson tunnistas, et eilne päev oli talle kurb. Pressikonverentsile kogunenud Reim, Oper ja abitreenerina jätkav Janno Kivisild märkisid, et taas on vaja üles leida mängurõõm ja sära. Pehrssoni sõnul ei olnud tema ajal koondises sisekliimaga probleeme ja seal mängulusti kadumise põhjus ei peitu. Reim lausus, et kui probleeme oli, siis tuleb need kindlasti kiiremas korras lahendada ja selgeks rääkida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles