Ühendriikides on orkaan Matthew nõudnud 18 inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Carolinas asuv Fayetteville pärast orkaani põhjustatud uputust.
Põhja-Carolinas asuv Fayetteville pärast orkaani põhjustatud uputust. Foto: EPA/CAITLIN PENNA

Ühendriikides on orkaan Matthew nõudnud vähemalt 18 inimese elu Florida, Georgia ja Põhja-Carolina osariikides, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Matthew on põhjustanud Florida idarannikul üleujutusi ja elektrikatkestusi. Lisaks Floridale on hädaolukord kuulutatud välja Georgia, Lõuna-Carolina ja Põhja-Carolina osariigis.

Põhja-Carolina kuberner Pat McCrory kinnitas kaheksa inimese hukkumist orkaani põhjustatud tulvades. Kuberneri sõnul on kadunud veel viis inimest.

Ülejäänud ohvrid kaotasid elu Floridas ja Georgias.

Enne Ühendriike Haitit räsinud orkaan nõudis riigis viimastel andmetel pea 900 inimelu.

Abiorganisatsiooni CARE teatel purustas Matthew täielikult Haiti lõunaosa Jérémie linna. Haiti võimud teatasid laupäeval, et kuulutasid riigis välja kolmepäevase leina.

"Jérémie on täielikult purustatud. 80 protsenti hoonetest on minema pühitud. Kõik telefonikaablid ja elekter on läinud. Linn on täielikult ära lõigatud ning kõigil hakkab otsa saama toit ja raha," kirjutas abiorganisatsiooni Haiti osakonnajuhataja Jean-Michel Vigreux Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles