Milline võiks olla jalgpallikoondise nägu lähiaastatel?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit (paremal) Eesti koondise särgis koos Karol Metsaga.
Mattias Käit (paremal) Eesti koondise särgis koos Karol Metsaga. Foto: Tairo Lutter

Kui paluda mõnel aeg-ajalt jalgpalli jälgival inimesel nimetada mõned välisklubides mängivad Eesti jalgpallurid, kõlavad esimestena kohe Ragnar Klavani ja Konstantin Vassiljevi nimed. Kui aga edasi uurida, siis hakatakse pakkuma Sergei Pareikot, Raio Piirojat, Joel Lindperet ning ehk ka Andres Operit. Samas teab iga tõsine vutisõber, et nimetatud nelik on juba mõnda aega tagasi vutisaapad varna riputanud, neist viimane juba 2014. aastal.

Praeguseks on Eesti jalgpallikoondis jõudnud olukorda, kus põlvkonnavahetusega koosseisu kerkinud mehed ei ole jõudnud end veel mängida laiema publiku teadvusesse. Kui inimeste teadlikkus koondises mängivatest meestest on madal, siis kindlasti mõjutab see ka huvi võistkonna tegemiste vastu.

Kuna viimastel aastatel on mitmed pikaaegsed koondise tugitalad enda karjääri lõpetanud, siis on praegu käes aeg uute meeste esiletõusuks mitte ainult mänguliselt vaid ka laiemalt ehk Klavani ja Vassiljevi kõrvale peaksid kerkima ka teised nö esindusnäod.

Keda laiem avalikkus tavaliselt teab? 1) koondise kaptenit (praegu Klavan, varem Piiroja), 2) koondises väravaid löövaid mehi (praegu Vassiljev, varem Oper), 3) koondises liidrikoormat kandnud mängijaid (kõik eelpool nimetatud mehed), 4) säravat ja publikut köitvat klubikarjääri tegevaid koondislasi (praegu Klavan, varem Pareiko, Lindpere, Oper), 5) emotsionaalseid ja kompromissituid võitlejaid väljakul (Piiroja, Lindpere, Pareiko), 6) Eesti koondise puhul ka pikaaegset esiväravavahti (Pareiko).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles