Inglased ja šotlased peavad FIFAga lillesõda

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurirõivais mehed kannavad Liverpooli ja Chelsea mängu eel staadionile hiigelsuurt mooniõit.
Sõdurirõivais mehed kannavad Liverpooli ja Chelsea mängu eel staadionile hiigelsuurt mooniõit. Foto: AFP/SCANPIX

JALGPALL. Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA on välja vihastanud nii Inglismaa kui ka Šotimaa poliitikud, sest keelas mängijatel eelseisval omavahelisel kohtumisel kanda spetsiaalseid käepalu, mille peal on kunstlill (täpsemalt moon – toim). Inglise ja Šoti vutikoondise maailmameistrivõistluste valikturniiri matš peetakse Wembley staadionil 11. novembril ehk vaherahu päeval, mil mälestatakse Esimeses maailmasõjas hukkunuid. Lilledega paelu on paljud mängijad kandnud juba aastaid ka liigamängudes.

Mõlema koondise mängijad esitasid ka vastavasisulise soovi, ent FIFA keelas lillede ja käepaelte kandmise, sest peab seda liiga poliitiliseks. Ka Walesi alaliit saatis FIFA-le sama soovi mänguks 12. novembril, kui kohtutakse Serbiaga. 

FIFA sõnul ei luba nende reeglid jalgpallurite särkide kaudu avaldada oma poliitilist meelsust, teha usulisi või kommertslikke avaldusi jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles