Göteborgis leidis aset plahvatus ja oli kuulda tulistamist (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Rootsi ja Soome meedia teatel leidis Rootsis Göteborgi kesklinnas Vasagatani piirkonnas eile õhtul kella 18.35 paiku kohaliku aja järgi aset plahvatus ning kuulda oli ka tulistamist.

Politsei teatel sai juhtunus vigastada mees, kes vajas haiglaravi ning ta kuulatakse hiljem üle.

«Sündmuskohal olnud isik sai vigastada ja ta on nüüdseks haiglaravil. Eraisik viis ta oma autoga haiglasse, seda ei teinud kiirabi, kuid meil puuduvad veel andmed ta vigastuste kohta,» teatas politsei esindaja Robert Edh  kohe pärast sündmust.

Hiljem täiendati uudist, et kannatada saanud mehe vigastus oli raske ja talle tehti operatsioon.

Turvakaamerate lindustuste kohaselt leidis aset plahvatus, milles hävines üks auto.

«Oletatavalt oli autos lõhkeainet, mis plahvatas ja masina süütas,» teatas tuletõrjemeeskonna juht Tomas Andersson.

Pealtnägijate teatel oli kuulda plahvatust, millele järgnes auto põleng, kus leegid olid ulatunud lähedal asuva hoone teise korruseni.

Kinnitamata andmetel oli süttinud auto juures näha maskiga meest, kes põgenes ja tulistas samal ajal püstolist juhuslikus suunas.

Oli ka neid isikuid, kelle andmetel võis maskides mehi olla 3 -4, ka nemad tulistasid, kuid ühe kindla isiku suunas.

Politsei eraldas lindiga sündmuskoha ning kutsutud tuletõrje kustutas süttinud auto. Kriminalistid uurivad, milline võis olla autosse pandud lõhkekeha.

Rootsi meedia teatas esmalt kahest kannatanust, kuid politsei teatel oli vigastatuid üks.

Politsei teatel uuritakse autoplahvatust ja tulistamist mõrvakatsena, sellele viitab juhtunus ellu jäänud, kuid vigastada saanud isik.

Soome meedia andmetel arreteeris politsei Göteborgis toimunuga seoses kolm isikut, kuid seni ei ole leitud, et nemad olid juhtunu taga. Üks ülekuulatutest oli mees, kes toimetas oma autoga vigastada saanud mehe haiglasse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles