Jakunin idarahaskandaalist: meie vastu on reeturid ja ekskommunistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Jakunin Lasnamäe kiriku risti pühitsemisel.
Vladimir Jakunin Lasnamäe kiriku risti pühitsemisel. Foto: Liis Treimann

Venemaa Raudtee juhi Vladimir Jakunini hinnangul on Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ümber puhkenud nn idarahaskandaal Eestis suureks puhutud lähenevate valimiste tõttu ning selle taga on tema hinnangul reeturid ja ekskommunistid.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna juht Edgar Savisaar ei viidanud laupäeval Lasnamäe õigeusu kiriku risti pühitsemisel oma esinemises sõnagagi nn idarahaskandaalile, mis on detsembrist peale Lasnamäe kiriku rajamise kohal hõljunud, ja mida Keskerakond on kutsunud kirikuskandaaliks. Küll aga tegi seda oma esinemises üheks päevaks Tallinna saabunud Venemaa Raudteede president Jakunin, kirjutab Argo Ideon tänases Postimehes.

«Ma tahan öelda, et kõik spekulatsioonid ehituse jaoks eraldatud raha asjus on kahjuks ebaõiged,» ütles Jakunin. «Kui siin on ehitajaid, siis te teate, et ei ole olemas ühtegi ehitist, mida saaks ehitada vaid eelarve põhjal. See läheb nagunii kallimaks ja ka see pühakoda kujuneb kallimaks. Aga selle väärtus ei seisne rahas.»

Venemaa Raudteede juht rääkis rahvale sedagi, et 14 aastat tema elust möödusid Pärnus ja seetõttu on kõik Eestis tema jaoks oluline, nagu ka koduses Peterburis toimuv.

Ristipühitsemise ürituse juures käigult Eesti ajakirjanike küsimustele vastanud Jakunin taunis, et õigeusu kirikut, eriti Moskva patriarhaadi kirikut üritatakse tema hinnangul Eestis tõmmata poliitikasse, mida tema sõnul ajaloos pole kunagi olnud.

Jakunin ütles, et Eestis on lähenemas valimised ja seetõttu puhutakse siin igasuguseid asju üles, mis võiks kedagi kompromiteerida ja Eesti ühiskonda lõhestada.

Nõukogude perioodil KGBs töötanud Jakunini sõnul on tema ja Andrei Pervozvannõi fondi vastu praegu reeturid ja ekskommunistid.

«Need inimesed, kes alati kõiki reetsid ja reetsid ka neid põhimõtteid, mida nad teenisid, olles Nõukogude Liidu ja Eesti komparteis mitte lihtliikmed, täites parteilisi ja poliitilisi ametikohti, nemad õpetasid sellistele nagu mina ustavust kommunistliku ideoloogia ja partei vastu,» rääkis ta.

Jakunini sõnul ehitasid need teised endale häid maju ja lõid endale mugavad elutingimused, sel ajal kui temasuguseid sunniti üksnes töötama, töötama ja töötama.

«Meie teeme ka praegu tööd, aga nemad tegelevad igasugu propagandaga,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles