PERSOON: Serbia hunt võitleb Venemaa eest

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montenegros kinni peetud Serbia Huntide organisatsiooni liidrit Aleksandar Sinđelići süüdistatakse Ukrainas terrorismis.
Montenegros kinni peetud Serbia Huntide organisatsiooni liidrit Aleksandar Sinđelići süüdistatakse Ukrainas terrorismis. Foto: Facebook

Montenegro peaministri mõrva plaanitsemises süüdistatav Serbia Huntide liider Aleksandar Sinđelić organiseeris Raadio Vaba Euroopa / Raadio Vabaduse (RFE/RL) andmetel 2014. aastal ka kaasmaalastest võitlejate saatmist Krimmi.

Väljaanne viitas 2015. aasta märtsist pärinevale videokõnele, kus Ukrainas terrorismis süüdistatav Sinđelić ütleb Serbia politoloogile Vencislav Bujićile, et tal on sidemed Vene kaitseministeeriumiga. Ka rääkis Sinđelić salvestuses oma kaasmaalasest Bratislav Živkovićist.

Reutersi andmetel oli end Tšetnikute-nimelise Serbia äärmusrühmituse komandöriks pidaval Živkovićil roll ka Krimmi annekteerimisel. Kaks päeva enne 2014. aasta 16. märtsi nn referendumit jäi Živković koos nelja kaasmaalasega Simferopoli ja Sevastopoli vahelisel teel patrullides silma Reutersi ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles