Venemaa peaminister Medvedev külastab Soomet (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja Soome valitsusjuht Juha Sipilä kohtusid viimati jaanuaris Peterburis.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja Soome valitsusjuht Juha Sipilä kohtusid viimati jaanuaris Peterburis. Foto: ANATOLY MALTSEV / EPA

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev külastab reedel Soome peaministri Juha Sipilä kutsel Oulu linna, teatas põhjanaabrite uudisteagentuur STT.

Tegemist on peaministrite teise kahepoolse kohtumisega.

Sipilä sõnul kõneldakse Medvedeviga peamiselt majanduse ja julgeoleku teemadel. Kavas on rääkida muu hulgas olukorrast Süürias ja Läänemere piirkonnas.

"Oleme nüüd julgelt jutuks võtnud ka need uued investeeringud," ütles Sipilä.

Eelmisel kuul üleantud uuringus öeldi, et Kirdeväila kaudu kulgev Euroopa ja Aasia vaheline kommunikatsioonikaabel on poliitiliselt ja tehniliselt teostatav asi. Uuringu teostas endine peaminister Paavo Lipponen koos Soome kommunikatsiooni- ja arvutiala keskliidu (FiCom) endise tegevjuhi Reijo Sventoga.

"Me kavatseme nüüd sihikindlalt sellega edasi liikuda, kui saame kõrgeimal tasemel rohelist tuld ka teistelt riikidelt," ütles Sipilä.

Sipilä sõnul on eesmärgiks, et asi liiguks märkimisväärselt edasi veel sel valitsusperioodil.

Venemaa valitsuse pressiteenistuse teatel jätkab Medvedev Soome peaministri Juha Sipiläga arutelu Vene-Soome kaubandus- ja majanduskoostöö erinevate aspektide üle, mida alustati 29. jaanuaril Peterburis.

Erilise tähelepanu all on kahepoolsed projektid investeeringute, infrastruktuuri, energia, transpordi, keskkonnakaitse ja kultuuri valdkonnas, humanitaarkoostöö ning piirkondlikud sidemed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles