Satanistist pangatöötaja sai politseiniku tapmise eest eluaegse vangistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefano Brizzi
Stefano Brizzi Foto: Metropolitan Police/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühendkuningriigi kohus määras eluaegse vangistuse satanistist pangatöötajale, kes mõisteti süüdi politseiniku mõrvas ja ta surnukeha tükeldamises.

The Guardiani teatel meelitas Itaalia päritolu 50-aastane Stefano Brizzi aprillis oma ohvri, kelleks oli 59-aastane politsenik Gordon Semple, Lõuna-Londonis Great Guildford Streetil asuva maja korterisse,  kasutades selleks populaarset Grindr tutvumisrakendust.

Gordon Semple
Gordon Semple Foto: Metropolitan Police/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kohus mõistis novembris Brizzi Semple’i mõrvas süüdi ning kohtu teatel meelitas pangatöötaja politseiniku oma korterisse nii seksi kui narkootikumide lubamise abil, ta eesmärgiks oli internetist leitud mehega mängida julmi seksimänge. Brizzi kägistas inglase, tükeldas ta surnukeha ja üritas jäänuseid hävitada happes.

Brizzit süüdistati lisaks mõrvale ka kannibalismis, kuna tapetud politseniku kehajäänustelt leiti tapja hambajälgi. Brizzi korterist leiti viiteid, et osasid tapetud kehaosi ta keetis.

Maja Lõuna-Londonis Great Guildford Streetil, sealt leiti politseniku jäänused
Maja Lõuna-Londonis Great Guildford Streetil, sealt leiti politseniku jäänused Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images/Scanpix

Brizzi teatas kohtus, et ta tükeldas ja üritas happega hävitada Semple’i surnukeha, kuid politseinik suri seksimängu käigus, ta ei tapnud teda.

Maja Lõuna-Londonis Great Guildford Streetil, sealt leiti tapetud politseiniku jäänused
Maja Lõuna-Londonis Great Guildford Streetil, sealt leiti tapetud politseiniku jäänused Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images/Scanpix

Pangatöötaja teatel lämbus Semple ta kaela ümber olnud koera kaelarihma tõttu, kuid talle sai saatuslikuks ka narkootikum. Uurimine näitas, et mõlemad mehed tarbisid koos oldud õhtul amfetamiini, sest seda leiti nii Brizzi vereproovist kui Semple’i kehaosadest.

Briti kohus mõistis Brizzi eluks ajaks vangi, ta peab olema karmi režiimiga vangistuses  vähemalt 24 aastat, enne kui saab taotleda kergemat vanglarežiimi.

Kohtuniku sõnul langes Brizzi narkootikumide küüsi, ta hävitas oma elu ja ta vallandati töölt. Enne mõrva ja allkäiku töötas Brizzi Londonis mainekas pangas, olles IT alal edukas.

Brizzi käis narkovõõrutusravil, kus teraapias tunnistas, et on telesarja «Breaking Bad» fänn. Politseiuurimise kohaselt sai ta mõrvaks ja surnukeha happesse panemiseks idee just sellest sarjast.

Lisaks tegeles mõrvar avalikult satanismi ja satanistlikke rituaalidega, ta sülearvutist leiti palju satanismile viitavat, kuid Brizzi ei võtnud kohtus siiski satanismi omaks.

Kohus nägi Brizzi juures leevendava asjaoluna, et narkosõltlasena üritas ta oma probleemist vabaneda ja käis võõrutusravil. Süüdi mõistetu sõnul ei mäleta ta juhtunust mitte midagi, kuna oli metamfetamiini uimas.

Mõrvatud politseiniku pereliikmete teatel oli Gordon Semple oma pere armastatud liige ja hinnatud sõber.

59-aastasena hukkunud Semple oli Briti politseis töötanud ligi 30 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles