Libapolitseinikest leedulased astuvad kohtu ette

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kokkuleppemenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse seitset Leedu kodanikust meest inimestelt raha väljapetmises.

30-aastast Raimondast, 31-aastast Romani, 32-aastast Egidijust, 31-aastast Mantast, 19-aastast Aurimast, 20-aastast Edgarast ja 30-aastast Dariust süüdistatakse kelmuste toimepanemises isikute grupis.

Kuriteoskeem toimis järgmiselt. Kõigepealt helistas kannatanule isik, kes esitles end kannatanu lapse või lapselapsena ja palus vanemal teda aidata ja helistada tema poolt öeldud numbrile.

Telefoninumbrid, millele inimestel paluti helistada, olid Leedu mobiiltelefoninumbrid.

Kui kannatanu talle antud numbrile helistas, tutvustas vastuvõtja end politseiametnikuna ja teatas, et kannatanu laps on põhjustanud liiklusavarii ja teine pool on raskelt kannatada saanud.

Asi on võimalik registreerimata jätta, kui kannatanu nõustub maksma teatud summa liiklusõnnetuse ohvri esindajale.

Juhul, kui kannatanu nõustus, teatati talle, et kohe saabub kannatanu ukse taha liiklusõnnetuse väidetava ohvri vend, kellele tuleb raha üle anda.

Venna saabumiseni hoiti kannatanut telefoni otsas, et kannatanul ei oleks võimalik vahepeal oma lapsega kontakteeruda. Ukse taha saabunud «vend» võttis raha vastu, luges üle ja lahkus.

Kannatanuteks olid eranditult vanemad vene keelt kõnelevad isikud.

Süüdistatavad panid kuriteod toime Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Narvas ajavahemikul 5.-26. mai 2008.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles