Sotsist vallavanem ehib end keskerakondlase sulgedega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallavanema Tarmo Tamme reklaam
Helme vallavanema Tarmo Tamme reklaam Foto: Postimees.ee lugeja foto

Valimisvalvuri Urmo Kübara hinnangul eksitas sotside kandidaat Tarmo Tamm valijaid, kui ta saatis neile rohelisele paberile trükitud reklaami, sest samas piirkonnas kandideerib ka Keskerakonda kuuluv Põlva linnapea Tarmo Tamm.

Postimees.ee lugeja juhtis tähelepanu, et Võru-, Põlva- ja Valgamaal kandideerivad riigikokku kaks nimekaimu: Põlva linnapea Tarmo Tamm (Keskerakond) ja Helme vallavanem Tarmo Tamm (sotsid).

Lugeja väitel pole linnapea Tamm ennast varem valimiste eel reklaaminud, kuid nüüd jõudis põlvalaste postkasti rohelisele paberile trükitud reklaam, milles ühel pool oli suurelt kirjas Tarmo Tamme nimi ja valimisnumber (457) ning teisel pool saavutused.

Üheski kohas polnud reklaamil viidet erakonnale - küll aga on kandidaat 457 tegelikult sotside kandidaat Tamm ja mitte Keskerakonna kandidaat Tamm (704).

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu juhataja Urmo Kübara hinnangul on tegemist valijate eksitamisega, mis on tehtud ilmselt lootuses, et vähemalt osa oma linnapead valida kavatsevatest Põlva elanikest jätavad reklaamilt meelde kandidaadi numbri ega kontrolli seda enne sedeli täitmist enam üle.

«Helme vallavanemale ei saa tulla Põlva elanike poole pöördudes üllatusena, et tal on seal nimekaimust linnapea, kes samuti riigikogusse kandideerib,» ütles Kübar.

Kübar tõstis esile, et vallavanem Tamm mainib lendlehel pikaajalist kogemust omavalitsusjuhina, kuid jätab ütlemata, millise omavalitsuse.

«Lendlehel pole tema partei nime, see pole kujundatud sarnaselt sotside reklaammaterjalidele, pigem viitab ka tumerohelise paberi kasutamine soovile jätta muljet Keskerakonna materjalist,» hindas Kübar. «See ei saa olla lihtsalt tööõnnetus või näpuviga.»

Kübara hinnangul jätab selline käitumine vallavanemast ebaväärika mulje, sest ta ütleks nagu poleks ise midagi saavutanud ja ainus võimalus hääli saada, on püüda jätta endast mulje, kui oma populaarsemast nimekaimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles