Heikkinen: unustage dopinguskandaal ja keskenduge tänasele!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Heikkinen
Matti Heikkinen Foto: Priit Simson

Holmenkolleni MMil meeste 15 km klassikasõidus üllatuslikult kuldmedali võitnud soomlane Matti Heikkinen tõdes hilisemal pressikonverentsil, et tema jaoks oli täiuslik päev. Tänu sellele sai ta teha elu parima sõidu.

«Hakkasin üheksa aastaselt suusatama ja sellest ajast peale on minu unistuseks olnud võita maailmameistritiitel. Täna oli perfektne päev. Aga kui kulda tahad võita, siis peabki kõik igatepidi perfektne olema,» sõnas Heikkinen ja lisas: «See on minu jaoks täiesti ebareaalne olukord. Kindlasti tegin elu parima sõidu.»

Pressikonverentsil küsiti Heikkinenilt paar korda ka soomlaste kuulsa 2001. aasta dopinguskandaali kohta. Mees ei lasknud neil küsimustel end aga rivist välja viia: «Lahti on ajalugu. See oli nii kaua aega tagasi. Nüüd on uued ajad – milleks keskenduda sündmusele, mis toimus juba kümme aastat tagasi? Õnneks enamik inimesi seda ei tee. Nägin seda ka võistlusrajal. Pealtvaatajad näitasid kenasti, kuidas Norra soomlastesse tegelikult suhtub. Mind ergutati kogu südamest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles