Oma hääle on andnud 169 371 valijat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelhääletamine Tallinnas.
Eelhääletamine Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Täna jätkus riigikogu valimiste eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades.

Koos elektrooniliselt antud häältega oli  täna õhtuks oma hääle andnud 169 371 valijat, mis moodustab 18,6 protsenti nende üldarvust. Võrdluseks: 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste eelhääletamise teise päeva õhtuks oli oma hääle andnud 158 386 valijat.

Interneti teel hääletamise võimalust oli täna õhtul kella kaheksaks kasutanud 106 004 valijat, 2009. aasta vastav võrdlusarv oli 81 455. Elektrooniliselt saab hääletada ööpäevaringselt kuni homme õhtul kella kaheksani veebilehel www.valimised.ee. Soovi korral saab häält muuta uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise ajal valimisjaoskonnas hääletades. Valimispäeval elektrooniliselt antud häält muuta ei saa.

Homme, 2. märtsil on eelhääletamise viimane päev, mil kõik valimisjaoskonnad on avatud kella 12.00 kuni 20.00. Samal ajal toimub ka hääletamine väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda, milleks on igas linnas ja vallas avatud vähemalt üks jaoskond. 6. märtsil saab hääletada üksnes elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Elektrooniliselt hääletanud inimeste arvu saab teada aadressilt www.valimised.ee, andmed uuenevad iga 15 minuti järel. Täiendavat infot valimiste kohta saab aadressil www.vvk.ee, samuti operatiivselt Facebookis aadressil www.facebook.com/valimiskomisjon ja Twitteris www.twitter.com/valimiskomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles