Koondise tulevikulootus küpseb Sloveenias

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Celmins treeningul.
Andris Celmins treeningul. Foto: Erakogu

Sel nädalal uut valiktsüklit alustanud Eesti käsipallikoondis mängib ilma mitme kuulsa nimeta, see võiks võimaluse anda uue põlvkonna palluritele. Üks neist on 20-aastane Andris Celminš, kes mängib teist aastat välisliigas ja on tõestanud end noortekoondistes võimeka mängumehena.

Valgast pärit Celminš lõi kodumaal korralikult laineid hooajal 2014–2015, kui kerkis Valga Kävali ja Audentese meeskondi esindades Eesti meistriliiga suurimaks väravakütiks – noore mängumehe arvele kanti toona hooaja jooksul 167 väravat, mis tegi ühe mängu keskmiseks 9,8 väravat. Hooaja lõppfaasis kutsus Celminši oma ridadesse mängima Sloveenia suurklubi Velenje Gorenje, kellega sõlmiti 2+2-aastane leping.

Eesti piiri ääres elanud noormees on 1,5 aastat pärast välismaale siirdumist oma otsusega igati rahul. «On olnud väga rasked poolteist aastat, aga olen väga rahul,» rääkis Celminš, kelle sõnul oli esimene aasta välisklubis raske nii füüsiliselt kui vaimselt. Peagi anti meie mees laenule teise Sloveenia meeskonda Rico Ribnicasse, kelle ridades tehtud hooajaga jääb Celminš ise samuti rahule: «Tulime nii liigas kui karikavõistlustel kolmandaks. See klubi polnud kunagi oma ajaloos nii hästi mänginud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles