Ärimehe röövmõrvar soovib oma süüasja uut arutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Käärson mõrvati, et saada temalt kätte 560 000 krooniga portaalis auto24.ee müügis olnud BMW maastur.
Karel Käärson mõrvati, et saada temalt kätte 560 000 krooniga portaalis auto24.ee müügis olnud BMW maastur. Foto: Maiu Kurvits

Mullu jaanuaris Harju maakohtu otsusega ärimees Karel Käärsoni mõrva ja temalt auto röövimise eest pika vangistuse saanud Vitali Tarasovski soovib oma süüasja uut arutamist, kuid on hädas selleks vajaliku teistmisavalduse koostamisega.

Tarasovski taotles riigilt õigusabi teistmisavalduse koostamiseks, kuid riigikohus ei võtnud tema taotlust menetlusse. Seega tuleb mehel edasi kanda karistust, mis talle praeguseks jõustunud kohtuotsusega on määratud.

Harju maakohus tunnistas mullu 22. jaanuaril Vitali Tarasovski (32) süüdi ärimees Karel Käärsonilt ebaseaduslikult vabaduse võtmises, mõrvamises, röövimises, varguses, tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis talle liitkaristuseks 20 aasta pikkuse vangistuse.

Tarasovskiga koos kohtu all olnud Aleksander Milišenko (49) tunnistati süüdi ebaseaduslikus vabaduse võtmises, röövimises, varguses, kuriteo varjamises, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning temale mõistis kohus liitkaristuseks nelja-aastase vangistuse.

Mõlemalt mõisteti kannatanute kasuks solidaarselt välja kokku üle 750 000 krooni ning samuti ka sundraha 10 875 krooni ning ekspertiisitasud ja menetluskulud.

Mõlema mehe puhul arvestatakse karistusaja hulka eelvangistusaeg. Tarasovski karistuse kandmise alguseks loetakse 25. august 2008. Milišenkol, kes ei ole vahi all, on seega kanda karistus kolm aastat 10 kuud ja 16 päeva.

Hiljem jättis otsuse jõusse ka Tallinna ringkonnakohus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võtsid süüdistatavad 2008. aasta suvel ärimehelt Karel Käärsonilt BMW maasturi röövimise käigus ebaseaduslikult vabaduse ning Tarasovski lasi hiljem ohvri külmavereliselt maha.

Süüdistuse kohaselt helistasid Milišenko ja Tarasovski 2008. aasta 12. juulil Käärsonile ja soovisid tema www.auto24.ee müüki pandud sõiduautot BMW samal päeval näha. Kokkusaamise kohaks lepiti Tallinnas Männiku tee 99 asuv Neste kütuse automaattankla. Tarasovski võttis kohtumisele kaasa helisummutiga Makarovi püstoli.

Pärast Käärsoniga kohtumist sõideti Tallinnas Betooni tänaval laohoonete juures asuvale platsile, kust relva ähvardusel kinniseotud kätte ja jalgadega ärimees viidi tema auto pagasiruumis Lääne-Virumaale Tõõrakõrve rappa.

Rabas mõrvas Tarasovski Käärsoni ja tõukas varem valmiskaevatud auku. Kurjategijad ajasid tapetule mulla peale ja sõitsid tagasi Tallinnasse. Sama päeva õhtul võtsid nad röövitud pangakaardiga pangaautomaadist raha ja sõitsid Vilniusesse, kus 13. juulil müüsid röövitud auto. Pärast Eestisse naasmist kasutasid mehed mõrvatu pangakaarte erinevates pangaautomaatides veel mitmel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles