Võit – erakordne ja emotsionaalne

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarunas Jasikevicius.
Sarunas Jasikevicius. Foto: Evgeny Biyatov/Scanpix

18 kaotatud mängu ja mitte ühtegi võitu 17 aasta jooksul. Selline oli Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna saldo Euroliigas valitseva meistri Moskva CSKA vastu. Ja ikkagi peeti vähemalt Leedus ja Venemaal nende kahe meeskonna kohtumisi erilisteks, kaheksakümnendate keskpaika jäänud suurte vastasseisude järgedeks. Teisipäeval suutsid Žalgirise mängijad olla lõpuks ometi oma klubi legendide väärilised ja CSKA koduväljakul kotti toppida. Vallandunud emotsioonist jätkub Leedu korvpallile veel tükiks ajaks. 

Tegelikult ei ennustanud miski, et emotsionaalselt nii oluline võit võetakse just nüüd. Žalgiris on tänavusel hooajal näidanud küll kohati vahvaid esitusi, kuid tabelis ollakse ikkagi alumises pooles ning play-off’i koha piirist kolme võidu kaugusel. CSKA on viimastes voorudes selgelt kehvemini esinenud, kuid tõenäosus, et nad peaksid Kaunases kaotama, oli siiski väga napp.  

Viimase veerandaja alguses näis olukord Žalgirise jaoks halb. Peatreener Šarunas Jasikevičius teenis teise tehnilise vea ja pidi saalist lahkuma, CSKA-l oli aga kaheksapunktilise edu. Kuid just sel hetkel leidsid Leedu klubi mängijad oma truu publiku toel justkui uue hingamise. Seis viigistus ning lõpuminutite loteriis õngitses Žalgiris endale vägeva võidu 79:74. Pealtvaatajad rõkkasid vaimustusest ning mängijadki ei hoidnud emotsioone vaka all.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles