Punase laterna hääbumine röövib vajaliku hüppelaua

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manori võistkonna ajaloo viimase punkti tõi neile Pascal Wehrlein.
Manori võistkonna ajaloo viimase punkti tõi neile Pascal Wehrlein. Foto: Yong Teck Lim/AP/Scanpix

Vormel-1 sari jäi eelmise nädala lõpus ilma ühest võistkonnast, kui Manor ei suutnud leida uusi investoreid ja pidi pillid kotti panema. 2010. aastal sarjaga liitunud kolmikust Lotus-Hispania-Virgin pidas seega kõige kauem vastu just viimane, kandes vahepeal ka Marussia nime, kuid nüüd langes temagi. Kas seitsme hooaja jooksul läbivalt punase laterna rollis olnud võistkonna kadumine võib olla sarjale märksa valusam hoop, kui esmapilgul tundub?

Manori eelarve oli alati küsimärgi all ja sellest tulenevalt vahetusid pidevalt ka sõitjad, kelle puhul luges lisaks roolikeeramisoskusele pahatihti ka rahakoti paksus. Võrreldes näiteks mullu sarjaga liitunud Haasi võistkonnaga, mis saavutas kohe avaetapil 5. koha ja oli hooaja kokkuvõttes kaheksas, jättis Manori ettevõtmine kõigil aastatel pisut «põlve otsas» nokitsemise mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles