Jauhojärvi kutsus soomlaste unistuse purustanud Iverseni sauna

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Jauhojärvi (vasakul) koos Iivo Niskaneniga eilsel auhinnatseremoonial.
Sami Jauhojärvi (vasakul) koos Iivo Niskaneniga eilsel auhinnatseremoonial. Foto: Foto Olimpik/Foto Olimpik/Sipa USA

Eile Lahti MMil sõidetud meeste paarisprint sai äärmiselt dramaatilise lõpplahenduse, kui Soome ankrumees Iivo Niskanen oli viimases kurvis suutnud kinni püüda Norra esindaja Emil Iverseni, kuid siis astus viimane soomlasele ette, mis purustas soomlaste võimaluse kodupubliku ees triumfeerida. Põhjanaabrite esimest vahetust sõitnud Sami Jauhojärvi on aga valmis sõjakirvest matma, kutsudes Rootsi väljaande Aftonbladet vahendusel Iverseni sauna.

«Nägin, kuidas Emil viimases kurvis piimhappe tõttu kangestus. Meil on oma korteris saun ning ta võiks tulla ja end koos meiega üles soojendada. See on tõepoolest ametlik kutse, ta võib tuua mõned siidrid ka kaasa,» tegi Jauhojärvi ettepaneku.

Lõpusirgel toimunud kukkumise tõttu tuli maailmameistriks Venemaa duo (Nikita Krjukov, Sergei Ustjugov), hõbeda sai Itaalia (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino), Soome pidi leppima pronksiga (Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen) ning Norra (Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen) ületas lõpujoone neljandana.

«See oli minust väga lohakas,» ütles Iversen Norra meediale pärast võistluskohtunikega mahaistumist. «Ka minu unistus purunes. Pole tore olla suusataja, kes ei suuda end vajalikel hetkedel kehtestada. Kahjuks olen mina praegusel hetkel just selline suusataja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles