Korvpalliliit: tunnistame eksimust kohtunike määramisel

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kuhi.
Keio Kuhi. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Korvpalli noorteliiga U16 vanuseklassi laupäevane kohtumine liiderklubide BC Tarvas/Rakvere SK ja KK Paulus vahel jäi pooleli, kui kohtunike tegevusega rahuolematu Pärnu meeskond lahkus väljakult. Eesti Korvpalliliit tunnistab, et mängule oleks pidanud määrama ühe kogenuma kohtuniku, ent taunib meeskondade käitumist.

Mängu kolmandal veerandajal eemaldati KK Pauluse treener Johan Kärp ning 1.51 enne normaalaja lõppu viis treener Zilvinas Strazdas 59:75 kaotusseisus oma võistkonna väljakult ära.

Eesti Korpvalliliit on juhtunuga kursis ning vastavalt üldjuhendile märgiti tabelisse KK Paulusele 0:20 kaotus.

Korvpalliliit tunnistab, et sellele mängule oleks pidanud määrama vähemalt ühe kogenud kohtuniku, kuid taunib võistkonna otsust mäng pooleli jätta ja väljakult lahkuda, ükskõik millisel tasemel mäng toimub. «Usun, et tänaseks on sellest juhtumist õppinud kõik osapooled ning teinud enda jaoks järeldused,» sõnas alaliidu peasekretär Keio Kuhi.

KK Pauluse treener ja eestvedaja Johan Kärp kommenteeris: «Olgugi, et me ei olnud rahul nähtuga, oli mängu pooleli jätmine siiski vale lahendus. Oleme sellel teemal alaliidu ja kohtunike esindajatega rääkinud ning jõudnud ühisele arusaamale edasise osas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles