Tsahkna: teeme täna avalikuks ka võimuleppe

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Kui IRLi ja Reformierakonna juhatused selle heaks kiidavad, võib IRLi poliitikasekretäri Margus Tsahkna sõnul täna õhtul avalikuks saada lisaks uute ministrite nimedele ka koalitsioonileppe tekst.

«Oleme koalitsioonilepinguga rahul. Selle sisu avame me pärast seda, kui oleme seda tutvustanud oma juhatusele,» ütles Tsahkna Postimees.ee’le. «Ega seal mingit saladust ei ole, lihtsalt läbirääkimiste ajal ei ole mõtet läbi meedia rääkida.»

Täna kell 17 kogunev IRLi eestseisus ehk juhatus vaatab kõigepealt läbi ja sobivusel kiidab heaks lepingu teksti. Seejärel esitatakse alles erakonna kandidaadid ministrikohtadele ning asutakse neid positsioone jagama.

«Meil ei ole mitte kellelegi tehtud ettepanekut, mis puudutab ministrikohale asumist,» ütles Tsahkna.

Tema sõnul on praegu paigas vaid see, et IRLile jäävad samad ministrikohad, mis seni, ning riigikogu esimehe tool.

Tsahkna väitel on enam-vähem paika pandud ka riigikogu komisjonide juhatuste jaotus erakondade vahel, mis saab samuti avalikuks pärast tänast eestseisuse koosolekut.

Ta märkis, et muid võimukaid ametikohti, näiteks seda, kellest saab Eesti järgmine eurovolinik, neil läbirääkimistel ei arutatud. «Neid me täna ei käsitlenud, see ei olnud selle lepingu osa.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles