Selgusid Reformierakonna ministrikandidaadid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Postimees.ee avalikustab Reformierakonna juhatuse heaks kiidetud ministrikohtade jaotuse. Kuuest oravapartei ministrist vahetati välja kolm, kusjuures Rein Lang maandus lihtsalt teise ministeeriumi etteotsa.

Ministrikohad:

Välisminister - Urmas Paet
Sotsiaalminister - Hanno Pevkur
Rahandusminister - Jürgen Ligi
Kultuuriminister - Rein Lang
Justiitsminister - Kristen Michal
Keskkonnaminister - Keit Pentus

Riigikogu aseesimees – Laine Jänes

Endine keskkonnaminister Jaanus Tamkivi saaks Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimeheks.

Ligi võib jätkuvalt pangajuhiks saada

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles Postimees.ee'le, et selline oli valik, mida erakonna juhatus parajasti õigeks pidas. Enda uue ameti kohta ei osanud ta veel öelda, kas see on asi, mille puhul tingimata õnne soovida.

Kommenteerides seda, et rahandusministriks jäi Jürgen Ligi, kuigi kuluaarides räägiti temast kui uuest Eesti Panga presidendist, ütles Michal, et Reformierakond peab Ligit jätkuvalt heaks pangajuhi kandidaadiks.

«Panga presidenti koht vabaneb kuskil pooleteise aasta pärast. Täna on veel vara öelda, aga me kindlasti arvame, et Jürgen Ligi oleks sellele kohale sobilik ka tulevikus.»

Michali sõnul on see Ligi enda valik, kas hakata, kui aeg käes, pangajuhiks või jääda edasi ministriks. «Me ei pressi teda sinna kui poliitikut. Jürgen Ligi maine on laiem, seal ei ole midagi häbeneda.»

Kommenteerides Laine Jänese saamist riigikogu aseesimeheks ütles Michal: «Laine Jänes on kahtlemata poliitilise mandaadi saanud, poliitikas pikka aega olnud ja saab täiesti kindlasti uues ametis hakkama.»

Tema sõnul avalikustatakse värske koalitsioonilepe täna kell 21 ning siis selgub ka, mida erinevad ministrid oma uutes ametites sihikule võtavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles