Võimulepe sai lõpuks allkirjad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi koalitsioonilepe sai juba nädala eest nii IRLi kui Reformierakonna volikogu heakskiidu, andsid erakonnad sellele ametliku allkirja alles täna.

Täna kell 14 kogunesid riigikogu Valges saalis veidi enam kui poolsada kahe võimupartei esindajat. Kõigepealt andsid leppele allkirja erakonna esimehed Mart Laar ja Andrus Ansip, seejärel paarikaupa kõik ülejäänud. Näiteks istusid kõrvuti laua taha Jaak Aaviksoo ja Jaanus Tamkivi, samuti Keit Pentus ja Ene Ergma, aga ka Juhan Parts ja Valdo Randpere, Laine Jänes ja Urmas Reinsalu ning Kristen Michal ja Ken-Marti Vaher.

Kui allkirjad olid dokumendil all, kiitsid parteijuhid lepet ning lubasid selle ellu viia.

«Mõistsime teineteist väga hästi, poolelt sõnalt, kuid see ei tähendanud, et kõnelused oleks läinud kergelt,» kirjeldas Ansip leppe sündi.

Tema sõnul ootavad Eestit nüüd ees suured reformid energeetika- ja haridusvaldkonnas, ettevõtluskeskkond muutub atraktiivsemaks ja paremat elu on loota ka ülejäänutel, töötajaskonnast pensionärideni välja.

Ka Laari sõnul on lepe realistlik ja saab ellu viidud. «Hoiame kinni sellest, mis on hea, ja parandame seda, mis nii hea veel pole,» kirjeldas ta.

Tema väitel seisab lepe selle eest, et eesti inimesi saaks rohkem, kantakse hoolt emade-vanemate eest ning väärtustatakse haridust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles