Tossupomm näitas kooli haavatavust tuleohule reageerimisel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Nooruse kool
Kuressaare Nooruse kool Foto: Wikipedia

Kolmapäeva pärastlõunal Kuressaare gümnaasiumi keldris ilmselt poisikeste poolt suitsema pandud tossupomm tõi kohale tuletõrje ning osutas, et reaalse ohu puhul jääb õpilaste koolist evakueerimine aeglaseks.

Tuletõrjesireen oli kolmapäeval kella kahe paiku koolimajas häiret andnud üle viie minuti, kuid hoonest evakueerumiseks oli samme astunud vaid paar klassitäit õpilasi, kirjutas Meie Maa.

Suurem osa õpetajatest ja kooliõpilastest oli aga endiselt klassides edasi, pidades sireeni valehäireks.

KG õppealajuhataja Maidu Varik sõnas, et koolis olnud inimestes tekitas segadust eelkõige see, et tuletõrjeõppustel tavaks saanud reegli järgi on harjutud sellega, et enne evakueerumist lastakse kaks häiresignaali, kolmapäeval jäi aga signaal pidevalt undama.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe sõnas, et mingil juhul ei pidanuks koolipere tulehäirele nii leigelt reageerima, sest pealiskaudseks jäädes võib saatus niimoodi karmilt kätte maksta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles