Uuring: Keskerakond kaotab Savisaare nimekirja tulekul üle poole valijatest Tallinnas (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare valimisliit tooks Keskerakonna reitingule kõrge kukkumise.
Savisaare valimisliit tooks Keskerakonna reitingule kõrge kukkumise. Foto: Kantar Emor

Kui Edgar Savisaar oma nimekirjaga sügisestele kohalike volikogude valimistele läheks, kaotaks Keskerakond Tallinnas märkimisväärselt hääli, selgub Kantar Emori värskest poliitikauuringust. 

Äsjases küsitluses vastas 42 protsenti Keskerakonna toetajaist, et nad annaks oma hääle Savisaare nimekirjale, kui see tekib.

Kantar Emori eksperdi Aivar Voogi sõnul tähendaks see, et Keskerakonna 43,5-protsendilisest toetusest Tallinnas jääks alles vähem kui 21 protsenti.

«Muidugi on see hüpoteetiline olukord, sest Savisaar ise saab kandideerida vaid ühes linnaosas, ning kui teistesse linnaosadesse atraktiivseid kandidaate ei jagu, siis see Savisaare potentsiaal ei realiseeru,» selgitas Voog. «Aga Lasnamäel saaks ta ikka rohkem kui pooled hääled ja Savisaarel on võimalus näidata, et ta on ikkagi midagi väärt,» lisas Voog.

Päeva karikatuur 31.07
Päeva karikatuur 31.07 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Üleeile õhtul tekkis Savisaare kontole Facebookis video, kus veteranpoliitik teatas, et on ikka võitluseks valmis ja andis mõista, et võib valimistele minna oma nimekirjaga.

Keskerakonna ajalehe Kesknädal endise peatoimetaja Urmi Reinde sõnul ühinevad Edgar Savisaare valimisnimekirjaga inimesed Eesti üürnike liidust ning Facebookis tema toetuseks grupi loojate seast, kirjutab ERR Uudised.

Reinde ja üürnike liidu esimees Peeter Tedre on otsustanud Keskerakonna endise esimehe Savisaare nimekirjas kandideerida. «Tort on tegelikult juba valmis, nüüd on vaja veel kirsse tordile,» ütles Reinde esmaspäeval ERRile.

Kuidas hakkavad Savisaare suhted Keskerakonnaga arenema, ütles Reinde: «Savisaar on suur kombinatsioonide meister. Ta naudib olukorda, tõmbab niite ja vaatab, mis hakkab juhtuma.»

Facebooki grupp Liit Savisaare Toetuseks nimetab ennast ise rahvaliikumiseks Edgar Savisaare toetuseks. «Meie liikmeskond ligineb 2000 inimesele ja kasvab keskmiselt 100 inimese võrra päevas. Me soovime kõik Edgar Savisaare austajad, fännid, toetajad ja sõbrad siia kokku koguda, et me saaksime üheskoos Edgarile toeks olla. Oma liitumissoov saada palun aadressile: savisaareliit@gmail.com,» seisab grupi tutvustuses.

Savisaare häältesaak kohalikel valimistel

Eelmistel, 2013. aasta kohalikel valimistel püstitas Keskerakonna toonane esinumber Edgar Savisaar isikliku häälterekordi, kogudes Lasnamäel 39 932 häält. 2009. aasta kohalikel valimistel sai ta erakonna esinumbrina 38 974, 2005. aastal 16 834, 2002. aastal 14 547 ja 1999. aastal 7186 häält. 1996. aastal kandideeris ta Keskerakonna Liidu nimekirjas ja pälvis 4475 valija toetuse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles