Viis eestlast, kes on välismaal kaugele jõudnud (2)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Laid
Valdur Laid Foto: Peeter Langovits

Hiljuti kirjutas Postimees loo Nike'iga seotud Kristjan Luhast, kellest sai 1. juulil suurfirma globaalne asepresident jalgpalli alal. Sellega seoses toome välja veel viis eestlast, kes on karjääriredelil jõudnud kodumaalt kaugemale. 

Siin on viis eestlast, kes töötavad või on töötanud välismaal juhtivatel kohtadel:

5) Valdur Laid – Hetkel maksu- ja tolliametit vedav Laid juhtis kuni tänavu kevadeni (kokku viis aastat) Telia Soome üksust, mis kandis toona Sonera nime. Laid on varem töötanud ka Elioni Ettevõtted ASi juhatuses, kus ta oli kaheksa aastat juhatuse esimees. Samuti töötas ta kunagi Eesti Pangas, kus oli neli aastat juhatuse liige.

Valdur Laid
Valdur Laid Foto: Erik Prozes

4) Arti Ots – Elioni endine peadirektor töötab 2015. aasta algusest Kasahstanis Telia juhina. Pärast Elionist lahkumist töötas Ots mõnda aega ka Istanbulis, vastutades Euraasia piirkonna äriarenduse ja kommertstegevuste eest.

Arti Ots.
Arti Ots. Foto: Elion

3) Tõnu Grünberg – Mobiilsideettevõtte EMT endine tehnoloogiadirektor juhib hetkel Telia äri Usbekistanis. Grünberg töötas EMTs alates 1994. aastast, 1996. aastast juhatuse liikmena. Ta oli ka Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooniettevõtjate Liidu asepresident.

Tõnu Grünberg
Tõnu Grünberg Foto: Toomas Huik.

2) Riho Unt – Varem viis aastat Eestis SEB Panka juhtinud Unt töötab hetkel SEB Balti divisjoni juhina. Unt alustas SEBs tööd 2001. aastal panga e-tehnoloogia ja operatsioonide divisjonis. 2004. aastal sai Undist panga Tallinna kontori juhataja asetäitja ning 2006. aastal jaepanganduse divisjoni juht. 2007. aastast on mees olnud ka SEB Panga juhatuse liige.

SEB Balti panganduse juht Riho Unt / Scanpix
SEB Balti panganduse juht Riho Unt / Scanpix Foto: SCANPIX

1) Mart Maasik – Äriideede konkursi Ajujaht žürii liige töötab hetkel Rootsis SEB Grupi innovatsioonijuhina. 

Mart Maasik
Mart Maasik Foto: Ajujaht
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles