Naine toimetas 400 koera salakaubana Eestist Soome (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestist salakaubana Soome toodud koerad.
Eestist salakaubana Soome toodud koerad. Foto: Helsingi politsei

Soome politsei tabas Helsingis elava naise, kes toimetas ebaseaduslikult Eestist Soome vähemalt 400 segaverelist koerakutsikat ja müüs nad odava hinnaga maha.

Helsingi politsei on tuvastanud vähemalt 400 juhtumit, kui naine on Eestist toodud koerakutsikad  Soomes maha müünud. Sageli valetas naine ostjatele, et koer on puhtatõuline, samuti müüs ta mitmel juhul maha parvoviirusesse nakatunud kutsikad, kes peagi pärast tehingut surid, teatas Helsingi politsei.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust kelmuse, salakaubaveo ja looma julma kohtlemise paragrahvide alusel.

Naine müüs peamiselt Eestist, aga ka teistest Balti riikidest toodud koerad interneti müügikeskkonna vahendusel maha, küsides kutsika eest paarsada eurot, samas kui Soomes algavad tõukoerte hinnad 1000-2000 eurost.

Naine väitis ostjatele, et tegemist on vaktsineeritud ja kiibistatud koertega, kuigi see tegelikult tõele ei vastanud, ütles Helsingi politsei komissar Hannu Kortelainen.

Naine andis koerte ostjatele kaasa ka eestikeelsed dokumendid, mis pidid koerte päritolu tõestama, kuid need paberid olid võltsitud.

Politsei on tuvastanud mitu juhtumit, kui naine väitis ostjatele, et tegemist on Jack Russelli terjeri või taksikoeraga, kuid kutsika suureks kasvades selgus, et tegemist on segaverelise loomaga.

Soome politsei hoiatas kõiki inimesi, et odava koera ostmine võib minna lõppkokkuvõttes väga kalliks maksma. Teadmata päritolu lemmikloomal võib olla näiteks marutaud, mis on inimesele eluohtlik.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles