IRLi Tartu linnapeakandidaat on Aivar Riisalu (10)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Täna õhtul kinnitas Isamaa ja Res Publica liidu Tartu piirkond pärast pikki otsinguid linnapeakandidaadiks endise keskerakondlase Aivar Riisalu.

«Eesmärgiks on võita valimised ja lükata Reformierakond võimult,» ütles Riisalu. «Paras aeg neile koht kätte näidata.»

Aivar Riisalu sõnul on ta elult saanud pea kõik soovitu ning seetõttu on nüüd aeg ühiskonnale tagasi anda. «Minu soov on, et Tartu oleks võimaluste linn kõigile. Siin on vaja omakasupüüdmatut lähenemist linnajuhtimisele, sellest on viimasel ajal puudu jäänud,» ütles Riisalu. 

IRLi Tartu osakonna juht Peeter Laurson ütles, et Aivar Riisalu on ettevõtlik, kogemusega ja haritud inimene ning tal on ideid Tartu linna arendamiseks. «Tartu patrioodina tahab ta, et linnas oleks asjad paremini korraldatud ning siin pakutaks alates lasteaiast maailmatasemel haridust. Lisaks tuleb saada korda linnaliiklus ja vähendada tasulise parkimise ala,» lisas Laurson.

Veel käesoleva aasta märtsis teatas Riisalu TV3 «Seitsmestes uudistes», et IRL ei kuula enam oma liikmeid ning on kapseldunud kitsasse maailma. «Neid ei huvita reiting ja neil on silme ees vaid oma võimu säilitamine. Kinnitan, et IRL teeb kõik selleks, et poliitiliselt kaardilt kaduda,» ütles Riisalu toona.

Riisalu oli aastatel 1993-1996 Eesti Maarahva Ühenduse liige ning kuulus 1996. kuni 2014. aastani Keskerakonda.

7. septembril 2014 astus ta Keskerakonnast välja ja teatas 8. septembril oma liitumisest Isamaa ja Res Publica Liiduga.

Riisalu oli XI riigikogu liige, pääsedes parlamenti Euroopa Parlamendi liikme Siiri Oviiri asendusliikmena. 2011. aasta riigikogu valimistel kogus Riisalu 2195 häält ja sai sellega XII Riigikogu liikmeks. Praegu on Aivar Riisalu Tartu linnavolikogu liige.

Keskerakonna Tartu linnapeakandidaadiks on riigikogulane Aadu Must, Reformierakonnas istuv linnapea Urmas Klaas ning sotsiaaldemokraatidel Tartu abilinnapea Jarno Laur.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles