Tuntud Vene ajakirjanikku rünnati taas, seekord pandi auto ilmselt põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Latõnina.
Julia Latõnina. Foto: Anatoli Strunin/ITAR-TASS/Scanpix

Novaja Gazeta ja Ehho Moskvõ võimukriitiline vaatleja Julia Latõnina teatas, et pühapäeval põles maha tema sõiduauto, mille tundmatud isikud olid juba varem tugevalõhnalise ainega üle valanud.

«Täna hommikul võttis asja ees, teist taga tuld minu auto ja põles maani maha,» rääkis Latõnina Ehho Moskvõ eetris.

Ajakirjaniku sõnul käis uurija välja versiooni sõiduki elektrisüsteemi rikkest, kuid Latõnina arvates oli tegu süütamisega ja seda võisid korraldada samad isikud, kes käesoleva aasta juulis pritsisid tema maja ja sama auto üle tundmatu vedelikuga.

«Olen kindel, et see on seotud eelmise rünnakuga sellele autole, kui see valati üle sööbiva haisva vedelikuga, mis ei tuuldu,» rääkis Latõnina.

Tegemist on juba kolmanda intsidendiga kahe aasta jooksul, mis on suunatud Latõnina vastu. Lisaks juulis aset leidnud rünnakule Moskva-lähedases Peredelkinos tungisid kaks tundmatut isikut 2016. aasta augustis ajakirjanikule Moskvas kallale ning kallasid ta fekaalidega üle. Ründajaid kätte ei saadudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles