Puhastustööd Keskerakonnas jätkuvad (8)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova
Olga Ivanova Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse otsusega arvati täna erakonnast välja veel 15 valimisliitudes kandideerivat inimest.

Olga Ivanova sõnul visati erakonnast välja 12 isikut, kes Saaremaal valimisliitudes kandideerivad. Tartu puhul läheneti aga Ivanova sõnul ebaproportsionaalselt: «Nii nagu seda seletas Tartumaa piirkonna esimees Peeter Ernits, visati välja ohvitserid ehk inimesed, kes ässitasid teisi valimisliitudes kandideerima».

Kokku kandideerib Tartumaal valimisliitudes keskerakondlasi Ivanova sõnul kümme, kellest kolm visati välja ja kaks on ise välja astunud. «Ühesõnaga on see ebaõiglane otsus, sest ei kehti kõigile,» ütles ta.

«Minu eesmärk oli juhatuses kaitsta inimesi, kes valimisliitudes kandideerivad, kuid ise ei taha erakonnast ära minna,» lisas Ivanova. 

Täna peeti Meritoni hotellis Savisaare Liidu ja Tegusa Tallinna üldkogu.

«Oleme võitlusvaimu täis ja läheme valimisi võitma. Kõik ülejäänud otsused sünnivad siis, kui võit on käes ja valimistel tehakse hea tulemus,» ütles Ivanova küsimuse peale, kas üldkogul räägiti ka uue erakonna loomisest. 

Möödunud esmaspäeval arvati Keskerakonna juhatuse otsusega erakonnast välja Lasnamäe piirkonna juht ja riigikogu liige Olga Ivanova.

​Keskerakonna volikogu avaldust ja Tallinna Nõukogu ettepanekut arvesse võttes arvas juhatus möödunud nädala esmaspäevaõhtusel koosolekul välja Tallinnas erakonna vastu kandideerivad 32 inimest, nende seas Olga Ivanova. Otsus võeti vastu 12 poolthäälega, vastu oli kaks inimest

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles pressiteate vahendusel, et valimisliitudes kandideerijad on end juba ise sisuliselt erakonna nimekirjast välja arvanud ning erakonna juhatusel tuli otsus vaid vormistada.

«Igaühel on õigus kandideerida endale sobivas nimekirjas, kuid sel juhul tuleb teha konkreetne valik ning see ka ausalt välja öelda. Nende inimeste osas, kes kandideerivad erakonna vastu, kuid ei leidnud endas jõudu erakonnast lahkuda, tegi otsuse juhatus,» selgitas Ratas.

Erakonna juhid olid juba varasemalt öelnud, et kõik teistes nimekirjades kandideerivad keskerakondlased peavad parteist lahkuma. Erand tehakse vaid Keskerakonna kauaaegsele esimehele Edgar Savisaarele.

Valimisliitudes kandideerijate osas teistes Eestimaa omavalitsustes teevad otsused piirkonna juhatused, kes esitavad oma ettepanekud kinnitamiseks erakonna juhatusele.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles