Manchester City kaotas pikaks ajaks maailma kalleima kaitsja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Mendy (paremal) peab pidama pika vigastuspausi.
Benjamin Mendy (paremal) peab pidama pika vigastuspausi. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Inglismaa kõrgliiga tabelis esikohta hoidev Manchester City sai arstidelt kardetud uudise - suvel meeskonda toodud kaitsja Benjamin Mendy jääb vigastuse tõttu väga pikaks ajaks palliplatsilt eemale.

Suvel Monaco ridadest 52 miljoni naela eest Citysse toodud Mendy vigastas raskelt parema põlve välimist külgsidet, läheb täna Barcelonas operatsioonile ega pruugigi sel hooajal enam väljakule naasta. See tähendab, et suvel uute mängijate ostmisele 220 miljonit naela kulutanud Pep Guardiola peab vasakkaitsja kohal kasutama paremkaitsjat Danilot, poolkaitsjat Fabian Delphi või ukrainlast Oleksandr Zintšenkot, kes on esiteks loomu poolest ründav poolkaitsja ja pole teiseks sel hooajal veel kordagi Inglismaa kõrgliigas platsile pääsenud.

Mendy vigastuspausi pikkust võib ennustada mullu detsembris täpselt sama vigastuse saanud meeskonnakaaslase Ilkay Gündogani näitel, kes naasis väljakutele alles äsja ehk üheksa kuu möödudes. Sarnaselt Gündoganile proovis ka Mendy pärast vigastuse saamist pisut edasi mängida ega lahkunud kohe platsilt, mis võis traumat veelgi süvendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles