Saksamaa politsei informaatorit süüdistatakse terroristide aitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Police patrol among people at the re-opened Christmas market at Breitscheid square in Berlin, Germany, December 22, 2016, following an attack by a truck which ploughed through a crowd at the market on Monday night.      REUTERS/Hannibal Hanschke     TPX IMAGES OF THE DAY
Police patrol among people at the re-opened Christmas market at Breitscheid square in Berlin, Germany, December 22, 2016, following an attack by a truck which ploughed through a crowd at the market on Monday night. REUTERS/Hannibal Hanschke TPX IMAGES OF THE DAY Foto: HANNIBAL HANSCHKE/Reuters

Saksamaa politsei informaatorit süüdistatakse äärmuslaste ärgitamises terrorirünnakutele. Samuti omas ta väidetavalt sidemeid Berliini jõuluturul toimunud rünnakuga, vahendab The Local.

Kahtlusalune julgustas väidetavalt ekstremiste Süüriasse reisimise asemel korraldama hoopis uusi rünnakuid Saksamaal, teatas eelmisel nädalal Saksamaa avalik-õiguslik ringhääling ARD.

Kui väited osutuvad õigeks, on see järjekordne löök Saksamaa julgeolekujõududele, kes on tehtud vigade eest sattunud kriitika alla.

Informaator töötas Nordrhein-Westfaleni liidumaal, aga kohalik politsei pole tema kohta esitatud väiteid kommenteerinud.

Berliini rünnakus süüdistatav Anis Amri. SIPA/Scanpix
Berliini rünnakus süüdistatav Anis Amri. SIPA/Scanpix Foto: SIPA/SIPA/SIPA/SIPA

Väidetavalt olid informaatoril tugevad sidemed tuneeslase Anis Amriga, kes eelmisel aastal korraldatud Berliini jõuluturu terrorirünnaku käigus tappis 12 ja vigastas 56 inimest.

Ametnikud on Amriga seoses tunnistanud mitmeid vigu, mis lubasid mehel kasutada erinevaid identiteete. Tänu sellele suutis ta islamistidega suheldes politsei tähelepanu vältida.

Mitmed advokaadid on väitnud, et informaator üritas nende kliente veenda rünnakuid toime panema.

«Tapame need uskmatud. Me vajame siin Saksamaal häid mehi, kes rünnakud toime paneks,» olevat informaator ühe advokaadi sõnul öelnud.

Veoauto, mida kasutati Berliini rünnaku käigus. Imago/Seeliger/Scanpix
Veoauto, mida kasutati Berliini rünnaku käigus. Imago/Seeliger/Scanpix Foto: imago stock&people/imago/Seeliger
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles