Puigdemont vihastas nii pooldajaid kui vastaseid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vabariik kohe!» nõudsid noored meeleavaldajad, kes kogunesid Sant Jaume väljakule info peale, et Kataloonia president võib välja kuulutada hoopis uued valimised.
«Vabariik kohe!» nõudsid noored meeleavaldajad, kes kogunesid Sant Jaume väljakule info peale, et Kataloonia president võib välja kuulutada hoopis uued valimised. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Eile ennelõunal jõudis uudistesse teade, et Kataloonia president Carles Puigdemont teeb «institutsionaalse» avalduse, ja talle lähedaste allikate kohaselt tähendab see piirkondlike valimiste väljakuulutamist.

Paar tundi enne oli Puigdemont, kes 10. oktoobril pidas kõne, kus ta justkui kuulutas vabariigi välja, ja siis üheksa sekundi pärast teate justkui tagasi võttis, külvanud segadust Hispaania senatisse ilmumise küsimuses.

Senat asus eile arutama seadust rikkunud Kataloonias põhiseaduse artikli 155 rakendamist. Toimunust aru andma oli palutud ka Puigdemont. Esialgse info järgi lubas ta Madridi minna, siis aga teatas, et ei lähe. Möödunud laupäevast on erakorralised valimised olnud sisuliselt ainus tee, kuidas Kataloonia valitsus saaks vältida ajutiselt piirkonna autonoomiat kärpiva artikkel 155 käikulaskmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles