Valitsus jätab välireklaami piiramise riigikogu otsustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisreklaam Tarbjal
Valimisreklaam Tarbjal Foto: Silja Ratt

Justiitsministeerium on teinud valitsusele ettepaneku jätta Vabaerakonna algatatud poliitilise välireklaami piiramine riigikogu otsustada.

«Ministeerium peab oluliseks valimisreklaamiga seonduvate muudatuste arutamist riigikogu põhiseaduskomisjonis, kuna tegemist on valdkonnaga, mis vajab laiaulatuslikku parlamendierakondade üksmeelt,» teatas valitsuse pressiesindaja.

Valitsuse neljapäevase istungi päevakorras on arvamuse andmine kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse, riigikogu valimise seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu kohta, milles eelnõu algatanud riigikogu Vabaerakonna fraktsioon teeb rea ettepanekuid valimisreklaami piiramiseks.

Muuhulgas teeb Vabaerakond ettepaneku piirata poliitilise välireklaami keeld ühe valimispäevaga. Poliitilise välireklaami suuruseks kehtestataks piirang üks ruutmeeter. Eelnõus pakutud uue terminoloogia kohaselt on poliitiline välireklaam valimiskampaanias kasutatava kihutustöö visuaalne vahend ehk plakat, elektrooniline ekraan ja muu taoline. Valimiskampaania kulutusi soovitakse piirata 90 päeva enne valimispäeva 500 000 euroga.

Uute reeglite tagamiseks on ettenähtud väärteokaristus füüsilisele ja juriidilisele isikule poliitilise reklaami kulutuste maksimummäära ületamise eest. Samuti on sätestatud mõjutusvahend sellist tegu toime pannud erakonnale – kärbitakse erakonnale antavat riigitoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles