Telia 4G telefonikõned laienevad iPhone’idele

Raigo Neudorf
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

4G võrgu mobiilikõnede ehk VoLTE kasutuses toimub novembri alguses oluline hüpe, kuna teenuse toe saavad Eestis erinevad iPhone’i mudelid, kirjutab Raigo Neudorf tehnoloogiaportaalist Digitark.

4G kõnede tugi laieneb iPhone’i mudelitele alates iPhone 6-st kuni peatselt müügile jõudva iPhone X-ni. VoLTE kõneteenus aktiveerub automaatselt peale Apple’i vastava tarkvarauuenduse paigaldamist.

SELLEKS, ET IPHONE’IS VOLTE TEENUS AKTIVEERIDA, TULEB LÄBIDA JÄRGMISED SAMMUD:

  • Uuenda iOS versioonile 11.1: Settings > General > Software Update
  • Paigalda teenusepakkuja uuendused (EMT 30.1): Settings > General > About
  • Aktiveeri 4G kõned: Settings > Mobile Data > Mobile Data Options > Enable 4G > Voice & Data
  • Oota VoLTE kõneteenuse avamise SMS-i Telialt

Telia Eesti internetilahenduste ja kõneside osakonna teenuste juhi Silver Kurrikoffi hinnangul lubab senine VoLTE tehnoloogia kasutuselevõtu aktiivsus prognoosida, et lähiajal kasvab VoLTE kasutajate arv Eestis 65 000-ni. Praegu kasutab Telia võrgus 4G kõnesid 16 500 klienti.

Telia tõi VoLTE ehk mobiilside 4G võrgus toimiva kõnetehnoloogia (Voice over LTE) turule eelmisel suvel ning on ainus kohalik sideoperaator, kes oma klientidele säärast võimalust pakub. Alates sellest aastast on pidevalt kasvanud nutitelefonide hulk, mis uut tehnoloogiat toetavad ning tänu sellele suureneb pidevalt ka VoLTE kasutajate arv.

Loe edasi Digitargast, miks VoLTE tehnoloogia hea on.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles