Zeids: Raadik on kaotanud pea 10 kilo, Haller mängib aasta või kahe pärast Eesti koondises

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Raadiku suhtumise kohta jagub Valga peatreeneril Kristaps Zeidsil vaid kiidusõnu.
Rain Raadiku suhtumise kohta jagub Valga peatreeneril Kristaps Zeidsil vaid kiidusõnu. Foto: Õhtuleht

Tänases Postimehes ilmus pikem intervjuu Valga-Valka korvpallimeeskonna peatreeneri Kristaps Zeidsiga, kes iseloomustas muuhulgas klubi kahte resultatiivsemat eestlast, Egert Hallerit ja Rain Raadikut.

22-aastast Hallerit võib liialdamata pidada tänavuse hooaja komeediks. Varasemalt nii Kalev/Cramos kui TLÜ/Kalevis pinki nühkinud tagamängija viskas oktoobris keskmiselt 15 punkti mängus ja valiti kuu parimaks mängijaks. 

«Tegelikult võib öelda, et see on tal alles esimene hooaeg professionaalse korvpallurina, sest nagu sa ise ütlesid, pärast USAst naasmist ei pääsenud ta Eestis väljakulegi. Vähese mänguaja tõttu on ta hetkel üks meeskonna näljasemaid mängijaid. Ta reageerib minu kriitikale hästi ja analüüsib alati põhjalikult oma esitusi. Egertil on hea vise, ta oskab läbi murda ja sööta. Tänu tugevale kehale ja kiirele sammule on ta kaitses võimeline katma nii endast pikemaid kui lühemaid mängijaid. Aja jooksul saab ta ka kogemusi, kuidas kaitses erinevates olukordades veidi targemini tegutseda. Olen kindel, et aasta või kahe pärast mängib ta Eesti koondises,» ütles 27-aastane Zeids, kes on Valgaga kogunud Eesti meistriliigas tänavu juba viis võitu.

Jalad alla on Valgas saanud ka meeskonna vanim mängija, 28-aastane Rain Raadik. Keskmängija keskmised näitajad on hetkel 9 punkti ja 8 lauapalli mängu kohta.

«Eelmine aasta Valgas polnud Rainile kuigi edukas. Istusime temaga kahe hooaja vahel maha ja rääkisime pikalt. Ta sai aru minust ja ei solvunud kriitika peale. Juba 1. augustil, mil meeskond kogunes, oli näha, et ta tegi suvel enda kallal tööd. Võrreldes eelmise hooajaga on ta kaotanud kaalus pea kümme kilo. Ja mis kõige tähtsam, tänu paremasse vormi jõudmisele on tal õnnestunud meie kiire mängustiiliga kohaneda. Rainil on meie meeskonnas suur roll,» tunnustas Zeids.

Loe ka: Superhoos Valga-Valka loots Kristaps Zeids: kui treener arvab, et ta teab kõike, on tema aeg läbi saanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles