Sajandi kiireim naine lõpetas karjääri

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmelita Jeter
Carmelita Jeter Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Sellel sajandil kõige kiiremaks naiseks tituleeritud Carmelita Jeter otsustas karjääri lõpetada. 37-aastane sprinter teatas oma otsusest USA kergejõustikuauhindade jagamisel, vahendab NBC.

Viimati võistles Jeter möödunud aasta juunikuus, kuid tegi alles nüüd loobumise ametlikult teatavaks. 2016. aasta olümpiakoondisest jäi ta välja vigastuse tõttu.

Maailma kõigi aegade edetabelis vaid Florence Griffith-Joynerile alla jääv Jeteri isiklik rekord on 2009. aastal joostud 10,64. Jeter tuli 2012. aastal 4x100 meetri teatejooksus olümpiavõitjaks, 100 m finaalis võitis ta hõbemedali, poole pikemal maal pronksmedali. Kuigi individuaalne olümpiakuld jäi saavutamata, peab ta kõige kallimaks just naiskonnaga (lisaks talle Allyson Felix, Tianna Bartoletta ja Bianca Knight) maailmarekordiga 40,82 võidetud kuldmedalit.

 Tianna Madison (nüüd Bartoletta), Carmelita Jeter, Bianca Knight ja Allyson Felix tähistavad olümpiavõitu/ FRANCK FIFE
 Tianna Madison (nüüd Bartoletta), Carmelita Jeter, Bianca Knight ja Allyson Felix tähistavad olümpiavõitu/ FRANCK FIFE Foto: FRANCK FIFE/AFP

«Neli naist, kes kõik jooksevad sama distantsi, suutsid oma uhkuse ja ego kõrvale jätta. See on kõige imelisem asi, mis minu karjääri jooksul on juhtunud,» meenutas Jeter

Kergejõustikust ei kavatse ameeriklanna siiski loobuda ning seob oma tuleviku treeneriametiga. Ta mõtles vahepeal ka ühineda USA kelgukoondisega, kuid otsustas ümber.  «Tahan treenida järgmist maailmarekordiomanikku. Tahan muuta kellegi paremaks kui Carmelita Jeter.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles