Leedu kaitseminister: Zapad tõestas Vene armee võimekust rünnata 24 tunni jooksul (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjelahing Venemaa ja Valgevene ühisõppusel Zapad 2017.
Õhutõrjelahing Venemaa ja Valgevene ühisõppusel Zapad 2017. Foto: Sander Ilvest

Hiljuti suurõppused Zapad-2017 korraldanud Venemaa relvajõudude lahinguvõimekus on kiiresti paranenud ning armee suudab sõjategevust alustada koguni 24 tunni jooksul pärast vastava otsuse langetamist, leiab Leedu kaitseminister Raimundas Karoblis.

«Vene armee sõjaline võimekus on paranenud märkimisväärselt. Armee tegutsemisvalmidus on 24 tunnist 48 tunnini. See on eriti lühike aeg,» rääkis Karoblis ajalehele Ilta-Sanomat.

Karoblise sõnul on praegune Venemaa armee hoopis midagi muud, kui see oli Gruusia sõja või isegi Krimmi okupeerimise ajal mõni aasta tagasi. «Venemaa kasutab kaasaegset tehnoloogiat ja relvastust. See on tehnoloogiliselt täiesti uuel tasemel ja areneb väga kiiresti,» ütles kaitseminister.

Ta ei näe praegu mingeid sõjalisi või poliitilisi märke, et Venemaa positsioon muutuks. Idanaabri katsed näiteks infosõja pidamiseks naaberriikides on hoopis kasvanud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles