Kurjategijad põletasid Ida-Virumaal Eesti lipu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Ants Liigus

Tundmatud kurjategijad põletasid pühapäeva öösel Ida-Virumaal Narva jõe ääres asuva nõukogude tanki monumendi juures Eesti lipu, politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles BNSile, et lipupõletamist märgatu Eesti piirivalve kordonist. Politsei sai väljakutse tanki monumendi juurde kell 3.25.

Sündmuskohale jõudes olid kurjategijad jõudnud juba lahkuda.

Karistusseadustik näeb Eesti lipu, riigivapi või muu ametliku sümboli maharebimise, purustamise, rüvetamise või muul viisil teotamise, samuti riigihümni teotamise eest ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Narvas jõe ääres seisab 1970. aastal püstitatud nõukogude tanki monument endiselt omal kohal. Pjedestaalile tõstetud tank T-34/85 sai 1944. aasta suvel Sinimägede lahingus tabamuse. 1970. aastal tank taastati ja paigutati selle praegusele asukohale. Tanki monument märgib Narva jõe ääres kohta, kus punaarmee murdis 1944. aasta suvel läbi Saksa vägede ja Eesti Leegioni kaitsest ja ületas Narva jõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles