Nõustaja: Väätsa Agro võib kreeditoridega kokkuleppele jõuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotihaamer.
Pankrotihaamer. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Piimatootja Väätsa Agro saneerimisnõustaja ütles esmaspäevast riigikohtu otsust kommenteerides, et AS Väätsa Agro majandusolukord on viimase pooleteise aasta jooksul järjekindlalt paranenud ning välistatud ei ole võimalus leida läbirääkimistel võlausaldajatega ühine lahendus.

Saneerimisnõustaja, advokaadibüroo MAQS Eesti vandeadvokaat Veikko Toomere ütles, et kuna riigikohtu otsus Väätsa Agro saneerimiskava tühistamisest on nii värske, ei oska ettevõtte juhtkond seda veel kommenteerida.

«Samas võib öelda, et riigikohtu määrus Väätsa Agro saneerimismenetlusest on põhjalik ja on kindlasti abiks edaspidistes saneerimismenetlustes. Kui 2008. aasta detsembris jõustunud saneerimisseadus jättis palju aspekte konkreetselt reguleerimata, siis riigikohus on määruses paljudele küsimustele vastused andnud,» lisas ta.

Riigikohus avaldas esmaspäeval otsuse, millega jättis Väätsa Agro saneerimiskava kinnitamata ja lõpetas ettevõtte saneerimismenetluse. Samas märkis riigikohus, et vaatamata kava kinnitamata jätmisele ei ole välistatud Väätsa Agro uue saneerimismenetluse algatamine, kuni ettevõtte suhtes ei ole algatatud pankrotimenetlust.

Väätsa Agro saneerimise üle peetud vaidluse viis riigikohtusse Swedbank, kes polnud rahul sellega, et saneerimiskava järgi oleks panga enam kui 85 miljoni krooni suurusest laenulepingust tulenevast nõudest konverteeritud 60 miljonit krooni Väätsa Agro aktsiateks. Pank hindas talle pakutud aktsiate väärtust tühiseks ja märkis, et sisuliselt tähendab muudatus panga nõude vähendamist ligi 70 protsendi võrra.

Väätsa Agro esitas kohtule saneerimiskava 2009. aasta novembris, kuigi ettevõtte võlausaldajad polnud saneerimiskavaga nõustunud.

Märtsi lõpus teatas Väätsa Agro, et tema tulud olid mullu 82 miljonit krooni ja puhaskasum 13 miljonit krooni. Väätsa Agro enamusaktsiate omanik on Hanseatic Capital Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles