Tagandatud Kataloonia liidrid võivad täna vanglast vabaneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Kataloonia separatistide vangistamise vastu.
Meeleavaldus Kataloonia separatistide vangistamise vastu. Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Eeluurimisvangistuses viibivatel Kataloonia liidritel tuleb täna Madridi kohtus küsimustele vastata ja kohtunik võib nad kautsjoni vastu vabaks lasta.

Liidrite vabastamine tooks pöörde 21. detsembri valimiste kampaaniasse, sest Kataloonia iseseisvust pooldavad parteid on süüdistanud Madridi korduvalt poliitvangide võtmises ja repressioonides.

«Riigi repressioonid on hetkel isesesivusliikumist mobiliseeriv element,» seletas Barcelona Autonoomse Ülikooli poliitikaprofessor Oriol Bartomeus. «Kui neil poliitvange enam ei ole, peavad nad kampaaniat muutma.»

Ülemkohtu kohtuniku Pablo Llarena ette astuvad täna Kataloonia tagandatud asepresident

Oriol Junqueras.
Oriol Junqueras. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Oriol Junqueras, seitse endist ministrit ja kahe kodanikuühenduse juhid. Kohus süüdistab neid mässus, mässule õhutamises ja avaliku raha kuritarvitamises.

Kataloonia regionaalvalitsuse tagandatud president Carles Puigdemont ja veel neli ministrit, kellele on esitatud samasugused süüdistused, ootavad Brüsselis Belgia kohtu otsust Hispaaniale väljaandmise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles