Putin: majanduses tuleb kaotada «hall ala»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Valeri Šarifulin/TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ütles kolmapäeval, et Venemaal tuleb vabaneda varimajandusest.

«Näe, (äriõigusvahemees) Boriss Titov räägib, et nende rehkenduse kohaselt tuleb meil umbes 39 protsenti SKP-st varimajandusest. Te teate, et selles ei ole midagi sellist ebatavalist. Mõni Lääne riigijuht on öelnud, et neil on 40 protsenti. See tähendab, et see ei ole Venemaa jaoks ainulaadne olukord. Aga halb siiski, ütles Putin kolmapäeval riiginõukogus piirkondade investeerimispoliitika nõupidamisel.

«Peame tegema paremini kui nemad, peame sellest hallist alast vabanema,» rõhutas riigipea.

Tema sõnul peab sellest vabanemiseks kasutama mitte üksi karistusmeetmeid, vaid "sundima jõuga valguse käes töötama, peab looma tingimusi".

Putin rõhutas, et see ei sõltu mitte üksi Vene valitsusest, vaid samavõrd piirkondades toimuvast.

Ta märkis, et «nii me üritamegi teha». Muu seas rõhutas president, et kapitaliamnestia küsimuse lahendamisel luuakse tingimused selleks, et inimesed ei kannataks kahju, kui toovad oma äri ja kapitali Venemaale.

Putini sõnul on lisaks riigis langetatud otsused: üksikettevõtjatele luuakse soodusaeg, vabastatakse inimesed võimalikust kahjust, jälitamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles