EOK avalikustas aasta sportlase rahvahääletuse tulemused (4)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta meessportlaseks nimetatud Ott Tänak on kahtlemata tegija. Kuid puhtalt tulemuste põhjal väärinuks tänavu esikohta Nikolai Novosjolov.
Aasta meessportlaseks nimetatud Ott Tänak on kahtlemata tegija. Kuid puhtalt tulemuste põhjal väärinuks tänavu esikohta Nikolai Novosjolov. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Olümpiakomitee (EOK) avaldas täna oma koduleheküljel Aasta sportlane 2017 rahvahääletuse tulemused. 

Rahvahääletuse voor viidi läbi elektroonilise hääletusena Eesti Olümpiakomitee kodulehel. Oma soosikute poolt sai hääletada neljas kategoorias - naissportlane, meessportlane, treener ja võistkond. 

Iga antud I koha hääl lisas kandidaadi skoorile 3 punkti, II koha hääl 2 punkti ja III koha hääl 1 punkti.

Teatavasti ei lisanud Eesti Olümpiakomitee hääletuse käivitamisel Ott Tänakut aasta meessportlase nominentide hulka, kuid muutis rahva meelepaha peale meelt. Tänak võitiski rahva häältega, sest teenis rahvahääletusel maksimumpunktid, kui nii alaliidult ja ka spordiajakirjanikelt kokku 10 punkti teeninud Nikolai Novosjolov jäi rahva poolehoiust ilma. Kokkuvõttes oli nende vahe üks punkt.

Nüüd selgub aga, et Novosjolovi ja Tänaku vahe oli rahvahääletusel meeletu. Tänak kogus 21 295 punkti ning Novosjolov 7786 punkti. Vehklejast parema punktisaagiga olid ka Janek Õiglane (15395), Ragnar Klavan (12925), Heiki Nabi (8893), Robert Täht (9509) ja Mart Seim (8191).

Naistest tuli aasta parimaks sportlaseks epeevehkleja Julia Beljajeva, kes kogus üldkokkuvõttes freestyle-suusataja Kelly Sildaruga sama palju punkte (13), kuid kuna Beljajeva võitis ajakirjanike hääletuse, sai aasta parima sportlase Kristjani tema.

Rahvahääletusel kogus Sildaru 25729 punkti kui Anett Kontaveit kogus 22515. Beljajeva sai 17358 punkti. 

Vaata täielikke tabeleid SIIT!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles