Trump: USA justiitsministeerium on osa «süvariigist»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump eelmise aasta viimastel päevadel oma golfikeskuses.
Donald Trump eelmise aasta viimastel päevadel oma golfikeskuses. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA President Donald Trump väitis täna Twitteris, et USA justiitsministeerium on osa «süvariigist» ning peab astuma samme endise välisministri Hillary Clintoni abi ja endise FBI direktori James Comey vastu.

«Süvariik» viitab väidetavale võimsate huvide varivõrgustikule, mis osa vabariiklaste väitel üritab Trumpi õõnestada.

Viimasel ajal on seda terminit tihedalt kasutanud ning Trumpi administratsioon on selle abil üritanud põhjendada erinevaid vandenõusid. Kasutusele on selle võtnud ka paremäärmuslikud väljaanded.

Samas on mitmed tunnustatud väljaanded nagu New York Times ja The Observer eitanud süvariigi olemasolu ja seda peetakse vandenõuteooriaks. 

Mõned Trumpi toetajatest on läinud koguni sedavõrd kaugele, et on süüdistanud USA eelmist presidenti Barack Obamat süvariigi kaudu Trumpi jalgealuse õõnestamises. 

«Riukaliku Hillary Clintoni abi Huma Abedini on süüdistatud julgeoleku põhiprotokollide eiramises. Ta andis salasõnad välisagentide kätte. Mäletate meremeeste pilte allveelaeval? Vangla! Süvariigi justiitsministeerium peab lõpuks midagi ette võtma. Sama kehtib ka Comey ja teiste suhtes,» säutsus Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles