Põnevaid noppeid elektroonikamessilt CES

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Aasta üks oodatuim elektroonikamess CES on tuure maha võtmas ning aeg on peale vaadata põnevaimatele näidatud toodetele ja tehnoloogiatele, mis elektroonikavaldkonda lähitulevikus suunama hakkavad, kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark.

ROBOTKOER AIBO

Aibo (jaapani keeles sõber või partner) on 1998. aastal Sony poolt loodud nutikas robotkoer, kes oli mõeldud koduseks seltsiliseks ja meelelahutajaks. Nutikutsa on koha leidnud nii erinevates filmides, ülikoolides kui ka inimese ja roboti suhteid uurivates uurimustes. Aastal 2006 tootmisest maha võetud Aibo on nüüd aga tagasi ning armsama ja nutikamana kui kunagi varem.

Uus robotkoer on varustatud nutikate sensorite ja autotööstuses isejuhtivates autodes kasutatavate tehisintelligentsuse tehnoloogiatega, tänu millele oskab Aibo lisaks oma teele jäävate takistuste vältimise ka imiteerida päris koerakese liigutusi ja käitumist. Kutsika iseloomuga Aibo oskab haukuda, reageerida puudutustele ning vähemalt seni kuni aku peab ka energiliselt mööda tuba ringi paterdada. Pisut erinevalt päris koerast aitavad kaamerad ninaotsal ning saba taga Aibo-l meelde jätta ja ära tunda pereliikmeid ning tuvastada oma asukohta ruumis. Samad kaamerad juhatavad koerakese ka laadimisjaama juurde kui akud mängimisest väsima hakkavad. Seejärel Aibo “magab” ja laeb akusid umbes kolm tundi.

Kui oled kiire eluviisiga, elad väikeses korteris või lihtsalt tehnoloogiavallas eesrindlik ning eelnev pani Sind mõtlema robotkoera soetamise peale, siis tea, et hetkel on koerakest võimalik osta vaid Jaapanis hinnaga 198 000 jeeni (umbes 1450 €). Veel on teadmata, kas ja millal koerake Euroopas müügile tuleb.

Mida põnevat CES veel meieni tõi, vaata Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles