Poola ministri vana vimm kaitsealusesse orgu ehitamata jäänud kiirtee pärast

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimuesindajad lohistamast Białowieża metsast välja mullu augusti lõpus seal protestinud keskkonnaaktivisti.
Võimuesindajad lohistamast Białowieża metsast välja mullu augusti lõpus seal protestinud keskkonnaaktivisti. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Krzysztof Cibor Greenpeace’i Poola harust kahtlustab, et Poola vastselt ametist priiks tehtud keskkonnaminister Jan Szyszko tahtis Białowieżas looduskaitsjatele ja ELile oma võimu näidata.

«Keskkonnaministril on ka keskkonna jaoks ultrakonservatiivsed plaanid,» rääkis Cibor enne valitsusremonti Postimehele antud intervjuus. «Ta kordab kogu aeg, et Piiblis on kirjas, et loodus tuleb endale alistada. Ta ei räägi lihtsalt kõigi puude mahavõtmisest, vaid sellest, et me kasutame oma loodusressursse ja need on ikka olemas, mis tähendab, et inimtegevus on loodusele hea ja me peame täitma Jumala tahet ja planeet Maad ekspluateerima.»

Cibori sõnul läks Szyszko nii kaugele, et omistas sama mõtte ka paavst Franciscuse 2015. aastal ilmunud entsüklikale «Laudato si: meie ühise kodu eest hoolitsemisest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles