Vox Clamantis kandideerib mainekale auhinnale

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vox Clamantis- Arvo Pärt: Deer's Cry
Vox Clamantis- Arvo Pärt: Deer's Cry Foto: ECM

Eesti Rahvusringhäälingu Aasta Muusik 2017 Jaan-Eik Tulve koos ansambliga Vox Clamantis kandideerib mõjuka ajakirja BBC Music Magazine auhinnale. 

Seitsmele auhinnale kandideerib 21 plaati ehk igas kategoorias kolm. Vox Clamantis on nomineeritud koorimuusika kategoorias plaadifirma ECM poolt välja antud Arvo Pärdi muusikaga plaadiga «The Deer's Cry». Albumi produtsent on Manfred Eicher. Dirigent ja kunstiline juht Jaan-Eik Tulve, helirežii Igor Kirkwood ja Margo Kõlar ning salvestuse kunstiline juht on Helena Tulve.

Ka kuulajad võivad soovi korral oma hääle anda kuni 19. veebruarini ja teha seda siin. 

«The Deer’s Cry» on läbilõige Vox Clamantise teekonnast Arvo Pärdi muusikas. Suurem osa helikandja materjalist salvestati Tallinna Issanda Muutmise kirikus 2013. aastal ja vahepeal Pärdi poolt juurde kirjutatud lugu «Drei Hirtenkinder aus Fátima» aasta hiljem

BBC Music Magazine on mõjukaim ning suurima levikuga klassikalist muusikat kajastav väljaanne, mis ilmub 1992. aastast ning mille tiraaž on pea 40 000 eksemplari.  

BBC Music Magazine auhindae võitjad kuulutatakse välja pidulikul tseremoonial Londonis King Place'is 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles