Prantsusmaal hukkus kahe armeekopteri kokkupõrkes viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa relvajõudude helikopter Pariisis.
Prantsusmaa relvajõudude helikopter Pariisis. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa lõunaosas põrkas kokku ja kukkus alla kaks sõjaväekopterit, hukkusid kõik viis pardalolnut, teatas politsei.

«Helikopterid põrkasid kokku. Ühes oli kolm ja teises kaks meeskonnaliiget ning nad kõik hukkusid,» ütles õnnetuspaiga lähedal asuva Brignolesi linna politsei, lisades, et üks surnukeha on veel kopterirusudest välja toomata.

Vari piirkonna prefektuur teatas, et Cannet-des-Maures's baseeruvad kopterid põrkasid kokku Carcèsi järve lähedal umbes 50 kilomeetrit Saint-Tropez´st loodes. Päästeoperatsioonil osalevad kaks päästekopterit, üks politseikopter, kohalikud ametnikud ja umbes 20 sõdurit.

Kaitseminister Florence Parly väljendas Twitteris kurbust ja ütles, et on teel õnnetuspaika.

Mõlemad õnnetusse sattunud Gazelle helikopterid kuulusid Ealati lennukoolile, kus saavad väljaõpet Prantsusmaa, Hispaania ja Saksamaa piloodid.

Gazelle kopterid on Prantsusmaa relvajõudude kasutuses olnud alates 1970. aastatest. Neid kasutatakse ka terroritõrje operatsioonil Malis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles