Setod pakuvad Touresti messil hõrgutisi ja kultuuriprogrammi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa kohvikutepäeval saab nautida ehedaid hõrgutisi
Setomaa kohvikutepäeval saab nautida ehedaid hõrgutisi Foto: Grethe Rõõm

Reedest pühapäevani kestval turismimessil Tourest asub Setomaa Puhka Eestis hallis Võrumaa 64-ruutmeetrisel ühisalal.

Setomaa kutsub külalisi saama osa ehedast seto kultuurist. Maitsete ja Elamuste hallis pakub ehtsat seto toitu Taarka Tarõ. Menüüs on tindi- ja tatiruug ning puuahjus küpsetatud marjaleib. Setomaa hõrgutisi saab mekkida nii Setomaa esitluspinnal, kuid suurem valik on Elamuste ja Maitsete hallis.

Loomulikult ei puudu turismimessilt ka seto kultuuriprogramm. Setomaa messipinnal hoolitseb muusika eest karmoškavirtuoos Evelin Leima. Laupäeval kell 12.30 ja pühapäeval kell 11.30 vallutavad setod turismimessi pealava! Kuulda saab seto keelt, seto leelot, näha seto tantse ja seto rahvarõivaid ja hõbeehteid. Programmi viib läbi Peko asemik maa peal ehk Setomaa ülembsootska Piret-Torm Kriis.

Kuna sel aastal toimub Seto Folgi raames I Seto Tantsupido, saab turismimessil ülembsootska enese juhendamisel õppida selgeks nii mõnegi seto tantsu. Kes aga soovib ajaloolist sündmust oma silmaga näha, seab sammud Setomaa boksi ning soetab soodushinnaga Seto Folgi passi.

Tourest messi jaoks on Visit Setomaa Facebookis toimumas messimäng, mille auhindadeks on kultuuri-, looduse- ja tervisepuhkus Setomaal.

Tourest mess on avatud reedel, 9. veebruaril kell  12-18.00, laupäeval kell 10.00-18.00 ning pühapäeval kell 10.00-15.00.

Kaaseksponentidena on messil väljas Setomaalt Setomaa Turism, Seto Talumuuseum ja Obinitsa muuseum, Seto Folk, Setomaa giid Helen Külvik. Samuti on esindatud Setomaa ülembsootska ja karmoškavirtuoos Evelin Leima.

Toiduteel Maitsete ja Elamuste hallis kostitab Setomaa maitsetega Taarka Tarõst Hõrna Rieka ning Setomaa kultuurivedosnik  Hõrna Aare.

Osalemist Tourest messil  rahastati Eesti-Läti piiriülese koostöö programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles