Uuring: ajateenistuse taastamine läheks Leedule kalliks maksma (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid 2016. aastal Kevadtormil.
Leedu sõdurid 2016. aastal Kevadtormil. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Meeste ajateenistuse püsiv taastamine läheks Leedule maksma umbes 400 miljonit eurot ning naiste ajateenistusse võtmine maksaks umbes neli korda rohkem, selgus kaitseministeeriumi uuringust.

Kaitseministeerium esitas täna parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomisjonile ülevaate ajateenistuse püsivast taastamisest. Ministeeriumi sõnul kulub äsja keskkooli lõpetanud noorte meeste ja naiste värbamiseks umbes 1,5 miljardit eurot.

Arvutuste kohaselt värvataks noori mehi ajateenistusse aastas umbes 6300. Noorte meeste ja naiste värbamisel tõuseks arv umbes 12 300 inimeseni.

Leedu saaks noormeeste ajateenistuse taastada kõige varem 2024. aastal, kui ministeeriumile eraldataks iga aasta 105 miljonit eurot. Noori mehi ja naisi saaks värvata 2026. aastast, arvestades, et selleks nähakse ette iga aasta 280 miljonit eurot, öeldakse raportis. Leedu ennistas ajateenistuse ajutiselt 2016. aastal viieks aastaks.

Leedu sõdurid.
Leedu sõdurid. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles