Migrandid voolavad üleujutatud linna

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika immigrandid MAroko ja Alžeeria piiri lähedal.
Aafrika immigrandid MAroko ja Alžeeria piiri lähedal. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Aafrika rannikul asuvasse Hispaania enklaavi Melillasse on viimase nädala üleujutusi ära kasutades tunginud juba mõnikümmend illegaalset immigranti Marokost.

 

Melilla tänavad jäid vee alla lõppenud nädalal, kui seal tõusid üle kallaste kaks jõge, mille vesi uhtus ära ka osa barjäärist, mis linna naaberriigist eraldab ja aafriklaste tungi Euroopasse pidurdab, vahendas BBC News.

Kohalik politsei otsib nüüd taga teiselt poolt Sahara kõrbe pärit kutsumata külalisi, kes läbi muda ja vee piiri ületasid ning teadmata suunas kadusid. Suurem osa rühmast suudeti siiski enne põgenemist kinni pidada, kuid kõigi sissetungijate takistamiseks nappis sandarmidel jõudu.

Hispaaniale kuuluvat enklaavi on tabanud viimase kolme aastakümne rängimad üleujutused ning meteoroloogid ennustavad paduvihmade jätkumist. Marokost taraga eraldatud linna üritavad lootusrikkad migrandid pääseda eesmärgiga rännata sealt edasi juba üle mere Hispaaniasse või mujale Euroopa Liitu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles